Безкоштовний кінопоказ фільму «Памфір»

  • Illustration

    Назва:

    Кінопоказ фільму «Памфір»

    Коли:

    21 квітня, 16:00

    Де:

    пр-т Металургів, 7, Кривий РігПалац Культури Металургів

    Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC запрошує на безкоштовний перегляд фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука в Кривому Розі!  

У центрі сюжету фільму − історія родини Леоніда на прізвисько Памфір. Він повертається додому після заробітків, щоб возз’єднатися із сім’єю, але випадок змушує його звернути на ризикований шлях контрабандиста з незворотними наслідками. Події фільму розгортаються в західних областях України напередодні традиційного карнавалу Маланка.
Премʼєра фільму «Памфір» відбулася у травні 2022 року на Каннському кінофестивалі. Європейська кіноакадемія та спілка міжнародних кінокритиків FIPRESCI номінувала його на приз “Відкриття року”. За минулий рік фільм отримав більш ніж 20 нагород на міжнародних кінофестивалях по всьому світу, в т.ч. став володарем Гран-прі 51-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» та був визнаний кращим фільмом року Українською кіноакадемією, Спілкою кінокритиків України та світовими виданнями The Guardian, Cineuropa, Telerama (Le Monde). За сім тижнів прокату в Україні стрічка зібрала майже 11,5 млн грн, а кількість проданих квитків перевищує 77 тис. Також стрічку було відібрано до участі у програмах понад 60 кінофестивалів у 30 країнах світу.
Кінопоказ відбудеться в рамках виставки «Памфірова Маланка: танець життя та смерті». Виставку можна відвідати щосуботи з 15:00 та щонеділі з 12:00 до 19:00, за адресою вул. Костенко, 37, Кривий Ріг (Grey Club House). Вхід вільний. Проєкт триває до 28 квітня. 
Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC – громадська ініціатива, покликана розвивати культуру, мистецтво, креативні індустрії у Кривому Розі. Місія центру – розвинути культурний потенціал Кривого Рогу, створивши стимулююче середовище для креативних індустрій, через діяльність інституції KRCC.