Кураторська екскурсія виставкою «Сонце сходить на заході» з Костянтином Дорошенко 

  • Illustration

    Назва:

    Кураторська екскурсія

    Коли:

    3 серпня, 12:00

    Де:

    ПК Металургів (пр-т Металургів, 7)

    Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC у партнерстві з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» запрошують на кураторську екскурсію виставкою «Сонце сходить на заході» з Костянтином Дорошенко!

«ХХ століття стигматизувало пенсіонерів, як людей, що вже не беруть активної участі у формуванні економіки. З іншого боку, суспільство споживання фетишизувало молодість, як уособлення ринкової конкурентоспроможності та індивідуальної затребуваності. Але цифрова епоха з її соціальними мережами дає голос кожному, ламаючи минулі ієрархії та виводячи людину зі знецінюючого статусу ринкового ресурсу. Ці зміни живлять глобальну хвилю емансипації різних дискримінованих груп. Вони стають більш видимими, разом із тим — суспільство стає уважнішим до їхнього потенціалу. Це явище, яке отримало назву нової етики, артикулює, зокрема, питання ейджизму.
Російська війна проти України є викликом нашій солідарності, вмінню бачити й чути одне одного. В часи загроженості життя кожного досвід, творчість, візія кожного набувають особливої цінності. З пам’яті окремих людей складається історія міста й країни. Тому ми пропонуємо проєкт-діалог між художницями, художниками та ветеранками й ветеранами праці» – Костянтин Дорошенко, куратор проєкту.
Художники та художниці, що беруть участь у проєкті «Сонце сходить на заході»: Анатолій Андржеєвський, Олена Джуріна, Настя Ех, Оксана Жарун, Ксенія Костянець.
Виставка триватиме до 8 вересня 2024 року. Щосуботи та щонеділі з 12:00 до 19:00.
Запрошуємо!
Костянтин Дорошенко — український критик, публіцист, журналіст, куратор мистецьких проєктів в Україні, США, Китаї, Чорногорії, Киргизстані. Член Міжнародної асоціації критиків мистецтва AICA. Автор книг про культуру та соціум, зокрема - «За київським часом». Запрошений експерт Дослідницької платформи PinchukArtCentre, автор та ведучий подкасту «Культура всього».