Презентація результатів урбаністичної резиденції «Кривий Ріг: Культурна Спадщина»

  • Illustration

    Назва:

    «Кривий Ріг: Культурна спадщина»

    Дедлайн:

    15 червня, 17:30

    Де:

    вул. Полубоярцева 6б (вул. Вахтангова, 6б)

    Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC запрошує на презентацію результатів урбаністичної резиденції «Кривий Ріг: Культурна Спадщина». 

15 експертів_ток мали нагоду здійснити ознайомчу екскурсію з об’єктами культурної спадщини Кривого Рогу; відрефлексувати та створити образи відвіданих обʼєктів; подискутувати та створити майбутню візію; відслухати освітню програму з тематичних лекцій з деколонізації та нових культурних наративів; та зрештою підготувати та втілити артефакти. 
Проєкт «Кривий Ріг: Культурна Спадщина» має на меті сприяння збереженню та оновленню культурної та індустріальної спадщини Кривого Рогу та зосереджений на створенні міжсекторальної співпраці між архітекторами, урбаністами, художниками, істориками та представниками громадянського суспільства Кривого Рогу та інших міст України для розробки сценаріїв відновлення міста, ревіталізації його індустріальної спадщини та збереження культурної, що відображають його унікальність.
Кураторки воркшопу: 
Марія Коробко – дослідниця, що спеціалізується на людино-орієнтованому та партисипативному дизайні. Співпрацювала з Українським інститутом та Cedos, експертка в секторі культури в GIZ Ukraine, співпрацювала з ГО «Агенти Змін» та «Місто-сад».
Маргарита Жарова – дослідниця міського простору, спеціалістка, кураторка освітніх програм, працювала в «Агентах Змін» і «Restart».
Кураторка освітньої програми: 
Євгенія Лаптій – менеджерка Криворізького Центру Сучасної Культури / KRCC. 

Проєкт «Кривий Ріг: Культурна спадщина реалізується ГО «Інститут Розвитку Кривого Рогу», та співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ», Trans Europe Halles та Malý Berlín.
Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC — громадська ініціатива, покликана розвивати культуру, мистецтво, креативні індустрії у Кривому Розі. Місія центру — розвинути культурний потенціал Кривого Рогу, створивши стимулююче середовище для креативних індустрій, через діяльність інституції KRCC.

Фото: Дарія Коломоєць