Open CallШукаємо Криворізьких художників та художниць!

  • Illustration

    Назва:

    «Сонце сходить на заході»

    Дедлайн:

    28.06.2024, 23:59

    Де:

    Online

    Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC оголошує Open Call до участі у виставковому проєкті «Сонце сходить на Заході», що присвячена 90-річчю одного з найбільших підприємств України «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Проєкт передбачає залучення до роботи над виставкою ветеранів праці та людей пенсійного віку, які працювали на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» та митців, які працюють з візуальними напрямками сучасного мистецтва.
Партисипативна частина проєкту передбачає залучення до створення художніх творів та виставки, як самих митців, так і ветеранів праці «АрселорМіттал Кривий Ріг» в колаборації один з одним. Робота над проєктом відбуватиметься протягом червня та липня. Відкриття виставки відбудеться в серпні 2024 року.
Куратор виставки Костянтин Дорошенко. 
Мистецький проєкт покликаний залучити людей похилого віку до культурного розвитку країни та регіону та сприяти формуванню й комунікації криворізької мистецької спільноти.
Дедлайн на подачу заявки: 28 червня 23:59. 

Костянтин Дорошенко – український арткритик, публіцист, колумніст, куратор сучасного мистецтва, медіаменеджер, радіоведучий. Відомий за культурною та соціальною журналістикою, опублікованою у виданнях України, Австралії, Азербайджану, Італії та ін.; як радіоведучий Радіо Вісті, колумніст «Суспільне: Культура», організатор резонансних мистецьких проєктів, запрошений куратор Дослідницької платформи ПінчукАртЦентру (з 2019), автор книг.
Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC — громадська ініціатива, покликана розвивати культуру, мистецтво, креативні індустрії у Кривому Розі. Місія центру — розвинути культурний потенціал Кривого Рогу, створивши стимулююче середовище для креативних індустрій, через діяльність інституції KRCC.